Cenimy zdrowie - stawiamy na żyto

adeusz Nalewajk podczas wręczenia dyplomów w konkursie na najlepsze wyroby piekarsko-cukiernicze

Wczoraj Podsekretarz stanu Tadeusz Nalewajk uczestniczył w konferencji "Cenimy zdrowie - stawiamy na żyto" oraz w finale VIII Ogólnopolskiego Konkursu Piekarsko-Cukierniczego.

Tegoroczna konferencja poświęcona była wykorzystaniu żyta w piekarstwie i cukiernictwie. Wykładowcy przybliżyli słuchaczom aspekty technologiczne, zdrowotne i marketingowe, zachęcając do wykorzystania żyta nie tylko do produkcji pieczywa, lecz także ciast i przekąsek, by zagospodarować niszę na rynku wypieków.

Wiceminister wręczył dyplomy laureatom konkursu. W tym roku komisja wybierała najlepsze produkty piekarnicze spośród zgłoszeń 11 firm z całej Polski, w kategoriach: chleb żytni, chleb mieszany, pieczywo drobne z udziałem mąki żytniej, przekąski i wyroby ciastkarskie z udziałem mąki żytniej.

Wydarzeniu towarzyszyła wystawa wypieków biorących udział w konkursie.



Źródło: Ministerstwo Rolnictwa i Rozwoju Wsi
Data dodania: 2014-11-06

Galeria zdjęć

 
Ten serwis wykorzystuje pliki cookies. Wszystkie zasady ich używania wraz z informacjami o sposobie wyrażania i cofania zgody na używanie cookies, opisaliśmy w Polityce używania plików Cookies. Korzystając z serwisu akceptujesz jej postanowienia.
tel./fax +48 52 34 609 34 | e-mail: redakcja@rolnictwo.com.pl