Z okazji wprowadzenia na rynek polski nowej koncepcji żywienia dla kur niosek „Nioska Fit!”, nasza firma organizuje cykl spotkań informacyjnych dla producentów jaj z całego kraju. W sumie na przełomie kwietnia i maja odbędą się 4 konferencje. W minionym tygodniu w wydarzerniu tym uczestniczyli nasi klienci z Wielkopolski i Polski Centralnej.
Prezentacje na temat programu Nioska Fit! prowadzi Grzegorz Torzyński – kierownik produktu ds. drobiu. Wśród prelegentów jest Prezes Krajowej Izby Producentów Drobiu i Pasz - Rafał Ratajczak, który w swoim wystąpieniu omawia czynniki wpływające na obecną sytuację produkcji jaj konsumpcyjnych. Z kolei o problemach zdrowotnych na fermach kur nieśnych opowiada lekarz weterynarii Jan Szeptycki z firmy Avi – Vet.
Części teoretycznej towarzyszą warsztaty kulinarne prowadzone przez uczestnika programu telewizyjnego „MasterChef” – Charles’a Daigneault, które nazwaliśmy „Z jajkiem dookoła świata”. Wszystkie prezentowane potrawy zawierają w swoim składzie jajka. Każdy z uczestników ma okazję przyjrzeć się z bliska przyrządzanym daniom, zadać pytanie i spróbować przyrządzonych smakołyków.
De Heus opracował specjalną koncepcję pod nazwą Nioska Fit!, która stanowi szeroki pakiet pasz dla kur niosek. Wybór paszy jest uzależniony od specyficznych potrzeb każdego gospodarstwa i konkretnej sytuacji biznesowej. Program jest więc „szyty na miarę” i jest dopasowany do konkretnych oczekiwań hodowców. Wybierając najbardziej odpowiednią dla swojej fermy paszę, można brać pod uwagę następujące czynniki: kanał sprzedaży, waga jaj i wielkość produkcji. Koncepcja Nioska Fit! daje pewność, że każdy hodowca stosuje takie pasze, które są idealnie dopasowane do jego specyficznej sytuacji biznesowej.
Z okazji wprowadzenia na rynek polski nowej koncepcji żywienia dla kur niosek "Nioska Fit!&qu
Wraz z nastaniem wiosennego sezonu na chów drobiu przyzagrodowego, firma De Heus wprowadza na rynek