Miniladowarki Bobcat

Hochland nowym członkiem Polskiej Izby Mleka

Czołowy producent serów topionych i twarogowych na polskim rynku, jeden z największych w Europie, zasilił szeregi członków Polskiej Izby Mleka. Produkty firmy Hochland są znane, lubiane i sprzedawane w ponad 30 krajach.

 

– Jest nam niezmiernie miło, że kolejna firma z ogromnym doświadczeniem na rynku mleczarskim zdecydowała się do nas dołączyć – mówi Agnieszka Maliszewska, dyrektor Polskie Izby Mleka. Hochland już od dokładnie 90 lat gwarantuje najwyższą jakość produktów. Bogate doświadczenie tej firmy w branży pozwoli jeszcze wzmocnić pozycję Polskiej Izby Mleka – dodaje.     

 

Hochland jest obecny we wszystkich najważniejszych krajowych i międzynarodowych segmentach serów. Zatrudnia ponad 4200 pracowników w dwunastu zakładach produkcyjnych. W 2016 roku osiągnął obrót  1,2 miliarda euro, notując 5% wzrost sprzedaży. Niedawno przejął dużego producenta serów twarogowych w USA – Franklin Foods Inc.

- Hochland ze swoimi produktami świetnie radzi sobie nie tylko w handlu detalicznym branży spożywczej. Zaopatruje również gałęzie przemysłu spożywczego oraz gastronomii – podkreśla  Agnieszka Maliszewska. - Wierzymy, że współpraca z jednym z największych producentów sera w Europie przyniesie wymierne korzyści wszystkim – zaznacza dyrektor Polskiej Izby Mleka. 

 

Produkty firmy Hochland takie jak: sery topione, twarogowe, żółte dojrzewające, pleśniowe oraz wiele innych znają i wybierają konsumenci na całym świecie. Doceniają je też Polacy. W zeszłym roku produkty firmy Hochland Polska zdobyły dwie nagrody w 5. Edycji ogólnopolskiego badania „Najlepszy produkt 2016 – Wybór Konsumentów”. Nowe plastry topione Hochland, zwyciężyły w kategorii „Sery”, a  rodzina serów Almette z polskiego mleka była bezkonkurencyjna w kategorii „Sery twarogowe”. Nagrody były tym cenniejsze, że o wyborze najlepszych produktów decydowali sami konsumenci. 



Źródło: Polska Izba Mleka
Data dodania: 2017-03-24
 
Ten serwis wykorzystuje pliki cookies. Wszystkie zasady ich używania wraz z informacjami o sposobie wyrażania i cofania zgody na używanie cookies, opisaliśmy w Polityce używania plików Cookies. Korzystając z serwisu akceptujesz jej postanowienia.
tel./fax +48 52 34 609 34 | e-mail: redakcja@rolnictwo.com.pl