Nowy typ gumy strzykowej na rynku

Firma DeLaval wprowadziła na rynek nowy rodzaj gum strzykowych CloverTM (koniczyna).

Guma CloverTM to zupełnie nowa technologia w zakresie gum strzykowych o unikalnym na rynku kształcie. Nowa konstrukcja gumy strzykowej pozwala na znaczną poprawę kontaktu gumy ze strzykiem w czasie doju dzięki czemu faza masażu i ssania przebiegają znacznie lepiej, a efektywność doju się zwiększa. Testy laboratoryjne i terenowe wykazały, że stosowanie gumy CloverTM poprawia stan zdrowotny strzyków, a jednocześnie poprawia komfort doju dla krów i ogólną wydajność mleczną. Nowatorska konstrukcja gumy zapewnia niskie i stabilne podciśnienie podczas doju co minimalizuje ryzyko ześlizgnięć gum. Prawidłowy masaż i ssanie umożliwiają szybki i łagodny dój oraz pełniejsze wydojenie. Nowa guma strzykowa zachowuje unikalne cechy gum DeLaval jak np. mikrotekstura, która zmniejsza ryzyko zniekształcania gumy pod wpływem tłuszczu i działania środków myjących. Nowa guma strzykowa DeLaval CloverTM jest produktem chronionym patentem.    

 



Źródło: DeLaval Sp. z o.o.
Data dodania: 2014-02-26
 
Ten serwis wykorzystuje pliki cookies. Wszystkie zasady ich używania wraz z informacjami o sposobie wyrażania i cofania zgody na używanie cookies, opisaliśmy w Polityce używania plików Cookies. Korzystając z serwisu akceptujesz jej postanowienia.
tel./fax +48 52 34 609 34 | e-mail: redakcja@rolnictwo.com.pl