Miniladowarki Bobcat

Polski Kongres Rolnictwa: 22 października spotkanie w Białymstoku

22 października w Białymstoku będzie miała miejsce już piąta konferencja organizowana w ramach Polskiego Kongresu Rolnictwa. Partnerem merytorycznym cyklu debat przedstawicieli branży rolno-spożywczej jest program „Doceń polskie”.


Polski Kongres Rolnictwa to wydarzenie cykliczne, składające się z dziesięciu konferencji, organizowanych w różnych częściach naszego kraju. Za nami cztery spotkania: w Gniewinie (woj. pomorskie), Warszawie, Poznaniu i w Ślęży (woj. dolnośląskie).

22 października odbędzie się kolejne spotkanie, tym razem organizowane w Białymstoku. Jego uczestnicy dyskutować będą o najbardziej aktualnych problemach związanych z rolnictwem na Podlasiu. Ramowy program spotkania jest dostępny na stronie internetowej organizatora, pod adresem www.kongresrolnictwa.pl/program.

W konferencjach biorą udział rolnicy, reprezentanci branży rolno-spożywczej, przedstawiciele organizacji i instytucji branżowych oraz władze samorządowe.

Honorowy patronat nad piątą konferencją w ramach Polskiego Kongresu Rolnictwa sprawują: Minister Rolnictwa i Rozwoju Wsi Marek Sawicki, Prezes Agencji Rynku Rolnego Radosław Szatkowski, Wojewoda Podlaski Maciej Żywno oraz Prezydent Miasta Białegostoku Tadeusz Truskolaski.

Jednym z partnerów merytorycznych kongresu jest Ogólnopolski Program Promocyjny „Doceń polskie”, którego celem jest promowanie polskich produktów spożywczych wysokiej jakości oraz ich producentów. Godłem „Doceń polskie” nagradzane są wyłącznie artykuły żywnościowe  posiadające tzw. polski akcent, jednocześnie wyróżniające się doskonałym smakiem i wyglądem, a także ceną odpowiadającą jakości. Certyfikat nadawany jest na podstawie ocen przyznawanych przez jurorów programu, zasiadających w Loży Ekspertów.

 
Celem programu „Doceń polskie” jest promocja wysokiej jakości produktów spożywczych dostępnych na polskim rynku. Ich selekcją, oceną i przyznaniem certyfikatu „Doceń polskie” zajmuje się piątka specjalistów zawodowo związana z żywnością i technologią żywienia, która tworzy Lożę Ekspertów. Zasiada w niej m.in. reprezentant Ministerstwa Rolnictwa i Rozwoju Wsi, a także członkowie Fundacji Klubu Szefów Kuchni.
Twórca programu „Doceń polskie” jest  także organizatorem projektu BlogerChef (blogerchef.pl) – innowacyjnego przedsięwzięcia skierowanego do blogerów kulinarnych. Celem projektu jest propagowanie wspólnego gotowania wśród pasjonatów kuchni, którzy swoją wiedzą i przepisami dzielą się w Internecie. Dzięki ogólnopolskiemu konkursowi, warsztatom i pokazom kulinarnym, blogerzy mają okazję do spotkań, poznawania nowych miejsc i produktów, wymiany doświadczeń, nauki oraz dobrej zabawy.




Źródło: Adventure Media
Data dodania: 2014-10-21
 
Ten serwis wykorzystuje pliki cookies. Wszystkie zasady ich używania wraz z informacjami o sposobie wyrażania i cofania zgody na używanie cookies, opisaliśmy w Polityce używania plików Cookies. Korzystając z serwisu akceptujesz jej postanowienia.
tel./fax +48 52 34 609 34 | e-mail: redakcja@rolnictwo.com.pl