Polski Związek Hodowców i Producentów Bydła Mięsnego oraz firma DOW serdecznie zapraszają wszystkich hodowców bydła na spotkanie poświęcone żywieniu bydła, a w szczególności dobrym praktykom w produkcji wysokiej jakości kiszonek.
Podczas spotkania odpowiemy na pytania jak dzięki żywieniu ograniczyć choroby, a jednocześnie zwiększyć wydajność zwierząt. Postaramy się pokazać proste, ale skuteczne metody przygotowania paszy, które nie tylko poprawią zdrowotność, ale także przyczynią się do większej efektywności ekonomicznej.
SERDECZNIE ZAPRASZAMY!
21 listopada 2012 (środa) godz. 11.00
w Pensjonacie Poniatowskim w Suchowoli
ul. Białostocka 21
Prosimy o potwierdzenie obecności do 18 listopada 2012
numerem telefonu 784 630 153
Poniżej przedstawiamy ramowy program spotkania:
11.00 - PZHiPBM – wprowadzenie
11.15 - Wykład prof. Janiny Pogorzelskiej z Uniwersytetu Warmińsko-Mazurskiego nt. “Jak jakość paszy wpływa na produkcyjność zwierząt”
11.45 – Przerwa kawowa
12.00 - Wykład prof. Tadeusza Stafaniaka z Uniwersytetu Przyrodniczego we Wrocławiu „Wpływ niedoborów żywieniowych, niezbilansowania składników odżywczych, gwałtownych zmian sposobu żywienia na zdrowie bydła”
12.30 - Prezentacja firmy Dow– “ Praktyczne porady jak otrzymać kiszonkę wysokiej jakości”
13.00 - Wymiana własnych doświadczeń rolników
13.30 – Obiad
14.00 – Pokazy nowoczesnych maszyn i urządzeń do produkcji kiszonki
14.30 – Turniej gry w kręgle