Blattisil AWS Special Premium



Blattin Polska Sp. z o.o.

  • +48 77 465 44 24
  • +48 77 465 44 24
Zapytaj o produkt
Wizytówka firmy

  • Informacje
  • Zapytaj o produkt
  • Pozostała oferta
Blattisil AWS Special Premium
 
Dodatek do zakiszania materiału z traw i lucerny oraz całych roślin zbóż (GPS)
 
Blattisil AWS Special Premium to nowy preparat bakteryjny do konserwacji materiału z traw i lucerny oraz całych roślin zbóż (GPS). Blattisil AWS Special Premium jest aktywnym, działającym biologicznie środkiem do zakiszania, nowej generacji. Posiada mikroorganizmy specjalnie wybrane do zaszczepiania kiszonek, przez co podwyższa jakość kiszonek, zmniejsza straty fermentacji, zwiększa pobieranie paszy i wydajność paszy podstawowej.
 
Cechy i zalety:
Zawiera 3 różne, notowane w UE szczepy bakterii kwasu mlekowego, o największej aktywności mikrobiologicznej
  • Pediococcus acidilactici - rozpoczyna fermentację,
  • Lactococcus lactis lactis - potęguje proces fermentacji,
  • Lactobacillus plantarum - uzupełnia (kompletuje) fermentacje.
Wszystkie trzy bakterie kwasu mlekowego w Blattisil AWS zostały wyizolowane z dobrze zachowanej kiszonki, co oznacza, że rosną i namnażają się naturalnie. Ich zalety to:
  • proste, bezpieczne i szybkie działanie;
  • optymalizacja procesu fermentacji;
  • wzmożona ochrona aminokwasów;
  • niższe straty składników pokarmowych;
  • wyższa strawność kiszonki;
  • wyższe pobranie suchej masy z dawki;
  • większa produkcja mleka z paszy podstawowej;
  • poprawa parametrów mleka (białka, tłuszczu).
Kryteria doboru bakterii kwasu mlekowego:
Bardzo rygorystyczne kryteria wyboru pozwalają zapewnić wybór najlepszych bakterii kwasu mlekowego do zastosowania w kiszonce.
 
Kryteria wyboru obejmują:
  • bezpieczeństwo szczepów;
  • szybki wskaźnik wzrostu;
  • zdolność do szybkiego obniżenia pH;
  • czas i poziom ekspresji produkcji kwasu mlekowego;
  • wstrzymanie procesu degradacji białka
  • brak produkcji zewnątrzkomórkowych polisacharydów.
Dawkowanie:
Zawartość należy rozcieńczyć w czystej wodzie, dostosowując ilość do wielkości aplikatora, tak aby uzyskać aplikację od 100ml do 2 litrów na 1 tonę materiału. Warunkiem jest stosowanie 1g Blattisilu na 1 tonę materiału. Tym samym zostanie osiągnięta koncentracja 100 000 bakterii kwasu mlekowego na 1 g kiszonej masy.

Dostępne opakowanie:
torebka 25 g na 25 ton materiału
torebka 100 g na 100 ton materiału



Producent: Blattin Polska Sp. z o.o.

Produkty w kategorii: Dodatki paszowe

Produkty w kategorii: Koncentraty dla bydła

Produkty w kategorii: Mieszanki paszowe uzupełniające

Produkty w kategorii: Minerały, mikroelementy i witaminy

Produkty w kategorii: Pasze

Produkty w kategorii: Pozostałe

Produkty w kategorii: Preparaty mlekozastępcze

Pliki do pobrania
Wyślij zapytanie dotyczące: Blattisil AWS Special Premium do firmy Blattin Polska Sp. z o.o., która zamieściła w naszym portalu rolnictwo.com.pl informację o tej ofercie.
Firma
Branża
Ulica
Kod / Miasto
Imię i nazwisko*
E-mail*
Telefon*
Fax
Treść*
Akceptuję regulamin ATCOM SP.Z O.O i zobowiązuję się do jego przestrzegania. * 

Wyrażam zgodę na przetwarzanie danych w celach marketingowych pełna treść

Wyrażam zgodę w rozumieniu Ustawy o Ochronie Danych Osobowych z dnia 29.08.1997 r, D.U. z 2002 Nr 101, poz. 923 z późniejszymi zmianami na przetwarzanie moich danych osobowych przez Atcom Sp.z o.o .w celu marketingowym.

Administratorem podanych danych osobowych jest Atcom Sp.z o.o., ul Fordońska 87, 85-719 Bydgoszcz. Dane osobowe zbierane są na zasadzie dobrowolności. Ma Pan/i prawo dostępu do danych oraz ich poprawienia lub usunięcia. Więcej w Polityce prywatności.


*Pola oznaczone gwiazdkami są polami wymaganymi. (nie udzielamy odpowiedzi na zapytania bez podanego kontaktu teleadresowego).
 
Ten serwis wykorzystuje pliki cookies. Wszystkie zasady ich używania wraz z informacjami o sposobie wyrażania i cofania zgody na używanie cookies, opisaliśmy w Polityce używania plików Cookies. Korzystając z serwisu akceptujesz jej postanowienia.
tel./fax +48 52 34 609 34 | e-mail: redakcja@rolnictwo.com.pl