Enzymy paszowe



Noack Polen Sp. z o.o.

  • +48 22 853 45 76
  • +48 22 853 77 26
Zapytaj o produkt
Wizytówka firmy

  • Informacje
  • Zapytaj o produkt
  • Pozostała oferta
Preparaty enzymatyczne do pasz dla drobiu i trzody z udziałem lepkich zbóż tj. pszenicy, pszenżyta, żyta, jęczmienia i owsa. Dzięki opatentowanej technologii stabilizacji preparaty enzymatyczne firmy DANISCO odporne są na działanie wysokiej temperatury. W przypadku Ksylanazy Danisco dla brojlerów kurzych i indyczych istnieje możliwość optymalizowania dawki enzymu w zależności od jakości (poziomu lepkości) zbóż z zastosowaniem modelu matematycznego Avicheck, dzięki czemu dawkowanie może ulec obniżeniu o 15-20% przy zagwarantowaniu efektywności działania enzymu. W zależności od rodzaju surowców stosowane są różne rodzaje preparatów:

DANISCO XYLANASE
Enzym do paszy z przeważającym udziałem pszenicy / pszenżyta.
Wersje produktu:
XYLANASE 4000 G - sypki
XYLANASE 8000 G - sypki, XYLANASE 8000 L - płynny
XYLANASE 40000 G - sypki, XYLANASE 40000 L - płynny

AXTRA XB
Enzym do paszy zawierającej powyżej 30% jęczmienia i/lub owsa.
Wersje produktu:
AXTRA XB 201 TPT - sypki
AXTRA XB 201 L - płynny

AVIZYME 1505
Sypki enzym do paszy na bazie kukurydzy i soi, z udziałem pszenicy do 25%.

PORZYME tp 100
Sypki enzym do paszy dla prosiąt z udziałem różnych gatunków zbóż w tym głównie pszenicy, jęczmienia oraz kukurydzy.

PHYZYME XP
Fitaza pochodzenia bakteryjnego, enzym wpływający na poprawę strawności fosforu, wapnia, energii i aminokwasów zawartych w surowcach paszowych, redukujący emisję fosforu do środowiska.

Wersje produktu:
PHYZYME XP 5000 TPT (sypki) PHYZYME XP 5000 L (płynny)
PHYZYME XP 10000 TPT (sypki) PHYZYME XP 10000L (płynny)

Właściwości Phyzyme:
- Wysoka bioefektywność i termostabilność - do 95ºC
- Wyjątkowa odporność na działanie endogennych enzymów proteolitycznych
- Stabilność enzymatyczna w szerokim zakresie pH (2 – 5)
- Możliwość optymalizacji dawki (PhyCheck) w zależności od poziomu fitynianów w paszy.



Producent: DuPont (Danisco Animal Nutrition)
 
Ten serwis wykorzystuje pliki cookies. Wszystkie zasady ich używania wraz z informacjami o sposobie wyrażania i cofania zgody na używanie cookies, opisaliśmy w Polityce używania plików Cookies. Korzystając z serwisu akceptujesz jej postanowienia.
tel./fax +48 52 34 609 34 | e-mail: redakcja@rolnictwo.com.pl