Granulowany biopreparat bakteryjny do kiszenia traw, lucerny, koniczyny, kukurydzy (ziarno i całe rośliny), zboża (GPS).
Skład:
Preparat zawiera 3 szczepy bakterii fermentacji mlekowej:
Lactobacillus plantarum KKP/788/p
Lactobacillus plantarum KKP/593/p
Lactobacillus buchneri KKP/907/p
Zawarte szczepy fermentacji mlekowej posiadają wyjątkowe właściwości:
- biosyntetyzowania enzymów: ksylanazy i endo-1,4-beta-glukanazy – porównaj z konkurencją – dlatego tak szybko obniżają pH zakiszanego surowca
- redukcji komórek drożdży i pleśni w zakiszanej masie – porównaj z konkurencją
DZIAŁANIE:
- Ukierunkowanie procesów fermentacyjnych w zakiszanej lucernie.
- Enzymy wytwarzane przez nasze unikalne szczepy bakterii fermentacji zapewniają szybki dostęp do cukrów prostych, z których wytwarzany jest kwas mlekowy jako naturalny konserwant.
- Szybkie obniżenie pH kiszonki.
- Hamowanie rozwoju pleśni i drożdży w kiszonce.
- Zwiększenie stabilności kiszonki (zawiera Lactobacillus buchneri).
EFEKTY STOSOWANIA:
- Zwiększenie opłacalności z produkcji mleka
- Zdrowsze krowy
- Redukcja ochratoksyn typu A w kiszonce
- Redukcja patogenów w kiszonce
Inne zalety preparatu:
- w postaci granulatu ułatwiający rozpuszczanie w wodzie
- konfekcjonowany w praktycznych opakowaniach
- bezpieczny w stosowaniu dla ludzi i maszyn
Preparat dostępny w opakowaniach:
- 50g/dawka na 10 ton masy / 34,50 zł
- 250g/dawka na 50 ton masy / 172,20 zł
Dostępny w internetowym sklepie: www.sklep.polsil.pl i w sklepach prowadzących sprzedaż środków do produkcji rolnej na terenie kraju.
Wpływ LACTOSILU na obniżenie ochratoksyny A w kiszonce.
Producent:
Polsil Biopreparaty Sp.j.
Wyślij zapytanie dotyczące:
LACTOSIL do firmy
Polsil Biopreparaty Sp.j., która zamieściła w naszym portalu rolnictwo.com.pl informację o tej ofercie.