Stosowanie w żywieniu krów mlecznych żywych kultur drożdży wspomaga utrzymanie warunków beztlenowych w żwaczu. Efektem tego zjawiska jest stabilizacja pH, co zmniejsza zagrożenie subkliniczną kwasicą żwacza. Dodatkowym efektem działania żywych
drożdży jest zwiększona aktywność bakterii celulolitycznych, co sprzyja wyższej strawności węglowodanów strukturalnych (lepsze wykorzystanie paszy).
Jak Działa LonoActiv?
- zwiększa strawność węglowodanów strukturalnych oraz pobranie paszy
- stabilizuje pH żwacza
- poprawia warunki fermentacji w żwaczu
- polepsza wskaźniki płodności
- zwiększa produkcję mleka
Szczególnie polecany:
- przy niskim pobraniu suchej masy
- w profilaktyce subklinicznej kwasicy żwacza
- w ujemnym bilansie energetycznym
Stosowanie:
100 g/szt./dzień
1,5 % w mieszance treściwej
Producent:
Wytwórnia Premiksów LNB, Cargill (Polska) Sp. z o.o. Oddział w Kiszkowie
Wyślij zapytanie dotyczące:
LonoActiv do firmy
Wytwórnia Premiksów LNB, Cargill (Polska) Sp. z o.o. Oddział w Kiszkowie, która zamieściła w naszym portalu rolnictwo.com.pl informację o tej ofercie.