Aminoplant
Aminoplant to biostymulator zawierający wolne aminokwasy i krótkie łańcuchy peptydowe. Poprzez korzystny wpływ na procesy metaboliczne przyczynia się do szybszego wzrostu i regeneracji roślin, zwiększa plon i poprawia jego jakość. Przeznaczony do stosowania w formie oprysku.
Zalety:
- poprawa szeroko rozumianej jakości plonu, np. mniej popękanych i zniekształconych korzeni w plonie marchwi czy bardziej zbite główki/róże warzyw kapustnych,
- poprawa składu chemicznego, m.in. zwiększenie zawartości cukrów i karotenu w marchwi,
- zwiększenie zawartości betainy w korzeniach buraka ćwikłowego,
- spadek zawartości azotanów na skutek usprawnienia gospodarki azotowej poprzez zwiększenie aktywności enzymów. odpowiedzialnych za przyswajanie i dalsze przemiany azotu w komórkach,
- przyspieszenie zbioru w uprawach warzyw wczesnych,
- poprawa równomierności plonowania w niekorzystnych warunkach, np. niedostateczna wilgotność, zbyt niskie lub zbyt wysokie temperatury.
- poprawa wchłaniania i przemieszczania wapnia z nawozów wapniowych w owocach
- podtrzymanie zawiązków owocowych oraz ograniczenie uszkodzeń związanych z toksycznym działaniem nawozów i śor
azot całkowity (N) – co najmniej 8,5% (m/m).
Zawartość substancji organicznej w suchej masie – co najmniej 54% (m/m).
Rozpuszczalność składników pokarmowych: 100%.
Producent:
UPL Polska Sp. z o.o
Wyślij zapytanie dotyczące:
Aminoplant - biostymulator do firmy
UPL Polska Sp. z o.o, która zamieściła w naszym portalu rolnictwo.com.pl informację o tej ofercie.